JaJa 2013

Nieuwsitems

Interview met 1000e petitietekenaar

- 20 juni 2012 - Deze week is de 1000e handtekening gezet onder de petitie. Caroline Straatman las over het initiatief via Facebook. Een vriend had de Facebookpagina van Jaja2013 'geliked'. Jaja2013 heeft Caroline geïnterviewd. Kijk onder 'lees meer' om het interview te lezen.

       Wat was je reden om de petitie te tekenen?

Gewoonlijk tekent Caroline geen online petities. Dit leek haar echter een haalbaar doel, het initiatief zag er professioneel uit en Caroline is het wel eens met de actie: 'Veel van de reclamefolders worden ongezien weggegooid, mensen ergeren zich aan folders en het is een onnodige milieubelasting'.

 

Heb je persoonlijk wat met duurzaamheid?

Caroline wil graag duurzaam leven, maar schat tegelijkertijd in dat ze dat niet anders doet dan een gemiddelde Nederlander doet: afval scheiden en zuinig proberen te zijn met energie en water. De uitslag van de test "wat is jouw ecologische voetafdruk?", die ze uit nieuwsgierigheid deed op de site van het Wereld Natuurfonds viel haar wel tegen: 'Het is in de praktijk lastig om met behoud van je eigen leefstijl duurzaam te leven. Het tekenen van de petitie was in die zin een gemakkelijke en laagdrempelige manier om een verbetering te helpen realiseren.'

 

Je bent astronoom, wat betekent voor jou een milieuverbetering als je het vergelijkt met iets als het universum?

Juist bezien vanuit de astronomie zijn milieu en duurzaamheid enorm van belang, vindt Caroline: 'In ons onmetelijke universum is de aarde op een onbeschrijflijke manier nietig. Zover als we maar kunnen waarnemen is er geen 'tweede aarde' ontdekt. De wereld is in die zin te vergelijken met een schip zonder land: Het is alles wat je hebt, je kunt er niet af en moet er dus met zorg mee omgaan. Als je iets vernietigt of opmaakt, is dat definitief.'

 Juist bezien vanuit de astronomie zijn milieu en duurzaamheid enorm van belang vindt Caroline: 'In ons onmetelijke universumis de aarde op een onbe omgaan. Als je iets vernietigt of opmaakt is dat definitief. Juist bezien vanuit de astronomie zijn milieu en duurzaamheid enorm van belang vindt Caroline: 'In ons onmetelijke universumis de aarde op een onbeschrijflijke manier nietig. Zover als we maar kunnen waarnemen is er geen 'tweede aarde' ontdekt. De wereld is in die zin te vergelijken met een schip zonder land: Het is alles wat je hebt, je kunt er niet af en moet er dus met zorg mee omgaan. Als je iets vernietigt of opmaakt is dat definitief.

 

 

Teken de petitie 
Volg Caroline (@Caro_astro)
Jouw ecologische voetafdruk
Onmetelijk heelal.

 lorem

 
 
 
 
 
Interview met 1000e petitietekenaar Terug naar het overzicht