JaJa 2013

Nieuwsitems

Wageningen University & Research centre

Wageningen University & Research centre

- 29 maart 2013 - Een team van studenten van Wageningen University & Research centre (WUR) gaat onderzoek doen voor Stichting Jaja2013. Hiermee wil de stichting in kaart brengen hoe groot de milieuschade is in het huidige systeem van folderverspreiding. Daarnaast gaat het onderzoek over de effecten van de invoering van het nieuwe opt-in systeem.  

Lees meer

ANBI status

ANBI status

- 18 maart 2013 - De Belastingdienst heeft formeel de status van Algemeen Nut Beogende Insteling (ANBI) toegekend aan Stichting Jaja2013. De status maakt het mogelijk fiscaal vriendelijk te schenken aan de Stichting. 

Lees meer

Metingen naar hoeveelheid folders

Metingen naar hoeveelheid folders

- 14 november 2012 - In Haarlem en in Eindhoven meten twee particulieren hoeveel reclamefolders er bij hen worden bezorgd. Ze doen hiervan verslag op de websites van Zuid Kennemerland en Eindhoven Dichtbij. 

Lees meer

Eerste stap naar oprichting Stichting

Eerste stap naar oprichting Stichting

- 26 oktober 2012- Jaja2013 heeft vandaag de eerste stap gezet naar de stichting van . . een Stichting. Een sympatiserend advocatenkantoor heeft voor Jaja2013 gezocht naar een notaris die de stichtingsacte pro-deo zou willen passeren. Buma-Algera notariaat uit Amsterdam heeft vandaag de handtekening gezet onder de stukken. Nu alleen nog even de Kamer van Koophandel bellen. 

Lees meer

Folderproductie in beeld

Folderproductie in beeld

- 10 juli 2012 - Jaja2013 gaat van huis-aan-huis bezorgde folders de duurzaamheidsclaims in kaart brengen. De informatie komt van de op de folder vermelde duurzaamheidsclaims en steeksproefgewijs contact met de winkelketens.  

Lees meer

Interview met 1000e petitietekenaar

Interview met 1000e petitietekenaar

- 20 juni 2012 - Deze week is de 1000e handtekening gezet onder de petitie. Caroline Straatman las over het initiatief via Facebook. Een vriend had de Facebookpagina van Jaja2013 'geliked'. Jaja2013 heeft Caroline ge├»nterviewd. Kijk onder 'lees meer' om het interview te lezen. 

Lees meer

Website

Website

- 4 juni 2012 - Webcommunicatiebedrijf Intermix legde vrijdag 1 juni de laatste hand aan de website van JAJA2013. Op 4 juni 2012 is de site live gegaan. Via Twitter, Facebook en Petities.nl is hieraan aandacht besteed. Laat vooral weten wat je er van vindt via het antwoordformulier op de site of sociale media.  

Lees meer

Petitie

Petitie

- 14 mei 2012 - Vanaf 14 mei is de Petitie tegen het ongevraagd verspreiden van huis-aan-huis reclame te tekenen. Nederlanders die, samen met JAJA2013, van mening zijn dat alleen huishoudens die dat aangeven met een ja-ja-sticker reclamefolders moeten ontvangen kunnen de petitie tekenen op Petities.nl. JAJA2013 gaat de politiek deze petitie aanbieden. 

Lees meer